Полагане на защитно фолио

Полагане на защитно фолио

Процедурата включва облепване на фарове, халогени, задни стоповe, цели предници или цели автомобили със защитно прозрачно фолио PPF (paint protection film).Водещите фирми производители предлагат висококачествен термопластичен и UV стабилизиран полиуретанов (PUR) филм с отлична разтегливост при вариращи дебелини. Полагането може да се извърши директно върху лаковото покритие на детайлите или след тяхната външна обработка (полиране, пастиране).По този начин те са максимално дълго защитени във времето от механични и химични влияния ( налеп от насекоми, леки драскотини, удари от камъчета и агресивни автокозметични и почистващи препарати).
Полагане на защитно фолио
Полагане на защитно фолио
Вижте още: Авто Детайлинг

Полагане на защитно фолио Xpel

Цялостно или частично облепване на автомобили със защитно прозрачно или стелт фолио на марката Xpel. Paint protection film PPF - наричан още clear bra е термопластичен уретанов филм, който се поставя върху лаковото покритие на нов или употребяван автомобил. Дебелината на защитния филм може да варира (например 150-190 микрона). По този начин боята на автомобила е максимално защитена от удари на камъчета, петна от насекоми и незначителни ожулвания при пътни инциденти. Защитният филм се използва и за самолети, камиони, мобилни телефони, електроника, екрани, мотоциклети и в много други области. PPF е одобрен от всички производители на автомобили.
Какво включва?
PPF се монтира най-вече върху предните части на автомобила, но може да се монтира и върху цялото превозно средство. За да се улесни монтирането на защитното фолио се използват специални софтуери, които предоставят готови шаблони за съответния детайл. Осебоно внимание трябва да обърнем на факта, че някои детайли се налага да се изрязват ръчно и поради тази причина поставянето трябва да се извършва само от професионалисти в бранша.
Детайлите върху, които може да бъде поставено защитно фолио са:

Предни фарове и халогени
Стопове
Предна и задна броня?
Пиано лак елементи?
Под дръжките на вратите?
Прагове?
Странични огледала?
Преден капак?
Калници?
Цялостно облепване?
Полагане на защитно фолио Xpel
Вижте още: Авто Детайлинг